Top 5 social media kanalen voor bedrijven

Geschreven door: 

Floris Kreuk

Datum publicatie: 

25 februari 2022

Binnen het digitale tijdperk waar we momenteel in zitten zien we een grote groei in het gebruik van social media kanalen. Het kiezen van het juiste social media kanaal is essentieel voor je marketingstrategie. Elk kanaal heeft een eigen functie en eigen manier van targeting. “Wees als merk aanwezig op het kanaal waar jouw doelgroep zich bevindt”. Dit kunnen natuurlijk meerdere kanalen zijn. Benieuwd naar welk kanaal relevant is voor jouw bedrijf? Lees dan snel verder, we zullen de top 5 social media kanalen aan het licht brengen die toegevoegde waarde kunnen hebben voor jouw bedrijf!

Communicatie medium WhatsApp

Het meest gebruikte platform is nog steeds WhatsApp, onderdeel van Facebook, met 12,4 miljoen dagelijkse Nederlandse gebruikers. Dit is een ander gebruikersplatform dan de andere social media kanalen. Het is namelijk een platform bedoeld als communicatiemedium. Tóch heeft ook dit platform een toegevoegde waarde voor adverteerders. Je kunt namelijk op andere websites en platformen een WhatsApp advertentie plaatsen waardoor de gebruiker naar een chat met jouw onderneming wordt gestuurd. Daardoor heeft de klant gelijk persoonlijk contact met de ondernemer, wat consumenten vaak erg op prijs stellen. Business WhatsApp wordt hierdoor steeds aantrekkelijker voor adverteerders.

Social media kanaal Facebook blijft grootte behouden

Op de tweede plek komt Facebook, wat vast geen verrassing is. Dit platform heeft dagelijks meer dan 10 miljoen gebruikers. Hoewel we zien dat dit platform niet (meer) de grootste groei doormaakt, zien we dat dit platform wel in staat is de gebruikers te behouden. Dit komt omdat dit platform veel mogelijkheden heeft, zowel voor adverteerders als voor de gebruikers. Facebook weet veel over haar gebruikers, waardoor het publiek heel doelgericht benaderd kan worden met zowel visuele als tekstuele content, organisch en gesponsord. Facebook is een must voor elk bedrijf, en zal dat voorlopig nog wel even blijven. Bekijk de adviesmogelijkheden van Wind Mee om te kijken of Facebook ook geschikt is voor jouw bedrijf.

Video advertising op YouTube

Na Facebook komt YouTube als grootste social media kanaal naar voren, met meer dan 9 miljoen dagelijkse Nederlandse gebruikers. Dit platform wordt voornamelijk gebruikt als video platform waarbij vlogs, productvideo’s, video content worden geplaatst om de doelgroep te amuseren. YouTube heeft een groot bereik en is onderdeel van Google. YouTube wordt ook veel gebruikt als zoekmachine, wat een geschikte plek maakt om vragen te beantwoorden en te laten zien hoe dingen werken. Dat maakt het platform interessant voor video advertising. Tevens zijn YouTubers/influencers erg relevant om in te zetten om veel verkeer en/of bekendheid op te leveren voor jouw bedrijf. Daarbij zijn video’s makkelijk te delen via andere social media kanalen wat je bereik alleen nog maar meer kan vergroten. Benieuwd hoe wij YouTube inzetten als bedrijf? Bekijk eens het YouTube kanaal van Zuiver Media.

Instagram als inspiratieplatform

Instagram is vooral erg populair onder de jongeren en heeft bijna 6 miljoen dagelijkse gebruikers. Dit platform is, net als WhatsApp, ook onderdeel van Facebook. 73% van de jongeren tot en met 19 jaar gebruikt Instagram, dus het is een goed medium om de jongere doelgroep te bereiken. Dit platform wordt voornamelijk gebruikt voor inspiratie waarbij je makkelijk producten kunt vertonen. Dit kan zowel in de vorm van een post of een story. Voor adverteerders kan er vanuit Facebook worden geadverteerd op Instagram met vrijwel dezelfde advertentiemogelijkheden. Dat zijn dus erg veel mogelijkheden om je doelgroep te bereiken.

Bereik de zakelijke doelgroep op LinkedIn

LinkedIn is ooit begonnen als platform om vacatures op te plaatsen, maar is ondertussen uitgegroeid tot een uitstekend social media kanaal voor zakelijke doeleinden. Dit medium heeft dagelijks 5 miljoen gebruikers. Het is één van de social media kanalen dat vooral professionaliteit uitstraalt. Je kunt dan ook gemakkelijk op functietitels, senioriteitsniveau’s en bedrijfsgroottes targeten. Zo kun je de CEO’s van bedrijven benaderen die op andere platformen juist lastig te bereiken zijn. Dat maakt LinkedIn een ideaal platform voor B2B marketing of voor bedrijven met een zakelijke doelgroep.

Grootst groeiende social media kanalen

Deze 5 social media kanalen zijn wel het grootst, maar niet het snelst groeiend. Naast deze interessante kanalen zijn er ook nog Pinterest en TikTok welke je als bedrijf in kunt zetten. Pinterest is één van de snelst groeiende sociale netwerken van dit moment. Op dit medium is er een soort van prikbord waarop je foto’s, artikelen en video’s kunt pinnen. Dit is voornamelijk voor vrouwen bedoeld die daar inspiratie op willen doen. Via dit platform wordt er geadverteerd door in te zetten op zoekwoorden en interesses.

TikTok heeft de afgelopen tijd de grootste groei doorgemaakt, wat ook het nieuwste social media kanaal is. Dit medium is vooral onder de jongere doelgroep bekend waarbij het delen van grappige foto’s en filmpjes centraal staat. Adverteerders maken vooral gebruik van dit medium om de doelgroep uit generatie Z aan te spreken. Benieuwd of dit bruikbaar is voor jouw bedrijf? Neem dan contact op!

Blogs

Vorige
Volgende

Bezoek ons

Contactgegevens

Neem contact op