Web analytics

Succesvolle merken gebruiken data

Je prestaties verbeteren online, begint bij inzicht. Wat doen bezoekers precies op je website? Waar is je doelgroep in geïnteresseerd? Welke pagina’s presteren goed en welke niet? Door het analyseren van webstatistieken, ontdekken we mogelijke knelpunten. En daar kun je iets mee!

Aanpassingen in content, actieknoppen of navigatie bijvoorbeeld, maken soms al een groot verschil. Met het bijhouden en analyseren van je webstatistieken met Google Analytics, weet je precies wat er gebeurt op je website. En wat er nodig is voor meer succes. Wij helpen je graag bij de implementatie van Google Analytics.

Hoe starten we met je online web analytics?

1. Inrichting van je data

We kunnen pas starten met het analyseren van je data, als we deze goed voor je hebben ingericht. Aan de hand van jouw wensen, richten we je web analytics in. Daarna brengen we in kaart hoe je ervoor staat.

2. Analyseren van je data

Met de juiste instellingen analyseren we de data van je website en brengen we advies uit voor verbeteringen. Een belangrijk startpunt dus, voor je online marketing activiteiten. Want zo is straks die stijgende lijn te zien.

3. Toelichting op je data

Wat alle data van je website betekent, is niet altijd even duidelijk. Daarom verhelderen wij dit in rapportages, zonder ingewikkeld vakjargon.

Jouw web-prestaties in beeld

Wij gebruiken handige tools, zoals Google Analytics, Google Search Console en SEMrush, om de juiste data te verzamelen over je website. Waar komen je bezoekers vandaan? Hoe vaak bezoeken ze je website? Met welk apparaat bezoeken ze je site? Wat doen ze precies op een pagina? Kortom, met deze web analytics is precies te zien wat er allemaal gebeurt op jouw website. En hoe jouw website presteert. Tenminste, als je weet hoe je datastromen analyseert.
Daar helpen we je graag bij. We halen hier nuttige inzichten uit, waarmee we direct aan de slag kunnen.

Waardevolle inzichten

De beschikbaarheid is nooit een probleem, elke organisatie heeft data. Maar welke software jouw organisatie het meeste inzicht oplevert, verschilt wel. Dit hangt af van je organisatie, de website en je doelstellingen. Wij helpen je graag om uit de grote hoeveelheden data, de juiste informatie te verzamelen. Hoe? Met slimme keuzes in het soort analytics. We zorgen ervoor dat uit je data belangrijke conclusies te trekken zijn, die jou nuttige inzichten, verbeterpunten en kansen opleveren. We maken dit begrijpelijk in een heldere rapportage, bijvoorbeeld in de vorm van een presentatie. Of we maken je wegwijs in een dynamisch dashboard.

Interessante inzichten halen uit je webstatistieken?

Slim! Dit is het startpunt voor meer succes online. Wind Mee ontwikkelt de juiste aanpak. Neem contact op met onze experts.

Bezoek ons

Contactgegevens

Neem contact op