Strategie

Jouw online marketingstrategie

Daar begint het allemaal mee. We starten nooit zomaar, alles wordt doordacht. Dit doen we samen. Want om meer succes te bereiken online, hebben we elkaar nodig. Jouw kennis van de markt, je doelgroep en organisatie en onze kennis over online marketing komen samen in een succesformule. Jouw succesformule.

Waar werken we naartoe?

We maken graag kennis met je, en zijn benieuwd naar je marketingdoelen. Misschien wil je meer verkeer op je website of de aandacht van een specifieke doelgroep? Of gaan werken aan concrete resultaten, zoals meer aanmeldingen, verkopen of downloads? Het kan natuurlijk ook dat je al een stap verder wil zetten: ervoor zorgen dat klanten klant blijven.

We horen ook graag meer over je organisatiedoelen. En stellen je regelmatig waarom-vragen. Zodat we echt ontdekken welke ambities en doelstellingen de belangrijkste zijn. We nemen graag de tijd om jouw organisatie en je doelgroep beter te leren kennen. Dit betaalt zich terug in resultaten.

Online strategie gebaseerd op data

Eerst nadenken, dan doen. Dat is ook bij online marketing een slimme volgorde. Want de uitvoering vraagt om een goede voorbereiding. Data is hierbij onmisbaar. Met verschillende tools en dashboards maken we gerichte data-analyses en ontdekken we waar er online kansen liggen voor jouw merk.

Natuurlijk betrekken we jou hierbij. We maken de data die belangrijk is voor het behalen van je doelstellingen helder. Zodat de strategische keuzes zichtbaar slim zijn en je kansen grijpt die je anders was misgelopen. Het resultaat? Inzicht in quick wins en de juiste vervolgstappen. En praktische adviezen voor verbetering. Jouw vooruitgang komt dichterbij.

Jouw online succesformule

Met alle informatie en inzichten uit data, stellen we specifiek voor jouw organisatie een online mediastrategie en planning op. Dit is een stappenplan met onderbouwing van strategische keuzes. Je krijgt een helder beeld van de budgetverdeling, doelgroep-targeting, timing en de verwachte resultaten. En je weet precies wat we willen doen en waarom. Ook handig: alles is meetbaar, dus bijsturen is mogelijk. Na jouw akkoord op het plan, starten we met de uitvoering. De online magie kan beginnen!

1. KPI’s

Je kent ze misschien wel? De Kritieke Prestatie Indicatoren, waarmee we doelen opstellen die meetbaar zijn. Een belangrijke stap. We werken tenslotte aan resultaten.

2. Online marketing advies

Welke mediamix van owned, earned en paid media zetten we in om jouw doelstellingen te bereiken? En waarom? Een waardevol advies gebaseerd op ervaring en actuele inzichten.

3. Online media plan

Tot slot formuleren we hoe we deze mix inzetten. Oftewel: hoe we de budgetten verdelen en welke planning we volgen. Op de juiste momenten, met de juiste boodschap en voor de juiste doelgroep, daar zorgen we voor.

Effectief campagnemateriaal maken?

Zonder goede content komen we nergens. De inhoud moet raak zijn, doordat het volledig aansluit bij de doelgroep. Misschien lever je zelf mooi materiaal bij ons aan, maar we helpen je er uiteraard ook graag bij. Onze contentmarketeers denken dan inhoudelijk mee over copy en beeld, voor zowel advertising en social media als voor (organische) content-campagnes. Vanuit jarenlange ervaring en dagelijkse werkzaamheden in de belangrijke systemen, weten we precies wat goed werkt en wat niet. Ook zitten we bovenop nieuwe ontwikkelingen, technologie en algoritmes die het speelveld meer dan eens veranderen. Ons maken ze niet gek. We halen hier juist precies weer nieuwe kansen uit, en vertalen die naar nieuwe mogelijkheden voor jouw organisatie.

Meetbaarheid is de kracht van online marketing

Wanneer we een online campagne lanceren, verloopt dit dynamisch. Een bewuste keuze. Wij verzamelen namelijk real-time campagnedata. Die input gebruiken we om de campagne bij te sturen. Voor optimalisatie dus. Natuurlijk houden we je up-to-date over onze bevindingen en verbeteringen. In ons dashboard IDEM zie je in één oogopslag alle resultaten.

Aan de slag met jouw online strategie

Wil je jouw online bereik een boost geven, of concrete resultaten (sneller) behalen? Schakel dan met Wind Mee als je strategische partner in online marketing. Doelgericht en proactief werken we aan resultaat en grijpen we steeds weer kansen om jouw online succes te vergroten.

Zoek je een partner die meedenkt over je bestaande strategie of met je kan sparren over jouw eigen ideeën? Geen probleem! Ook dan helpen wij jou graag verder.

Bezoek ons

Contactgegevens

Neem contact op