Zoekmachine optimalisatie

Bovenaan in de zoekresultaten van Google

Wil je als merk meer succes online, dan zul je allereerst gevonden moeten worden. Logisch, maar niet per se eenvoudig. Het aanbod op internet is tenslotte gigantisch. Zeker als je veel concurrentie hebt, is het slim om aan de slag te gaan met Search Engine Optimization (SEO), of zoals we in het Nederlands zeggen: zoekmachine optimalisatie.

Starten met SEO

Optimaliseer je jouw website voor zoekmachines, dan word je bovenaan in de zoekresultaten getoond wanneer gebruikers zoeken op relevante zoektermen. En dat wil je. Want vaak geldt dat organisaties die bovenaan verschijnen, als betrouwbaar en interessant worden beschouwd. Er wordt vaker op jouw website geklikt en het verkeer op je website neemt dus toe. Bovendien is dit erg interessant verkeer, aangezien deze bezoekers op relevante zoektermen gezocht hebben.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Relevante content

Content speelt een grote rol bij SEO. Er wordt vaak nog gedacht dat het verwerken van relevante zoekwoorden in je teksten het belangrijkste is. Maar Google wordt steeds slimmer en let inmiddels op veel meer zaken. Bijvoorbeeld ook op de gebruiksvriendelijkheid van je website. Onze content specialisten kennen alle criteria. En helpen je met content die je bezoekers willen, waar ze iets aan hebben. Want dat is het allerbelangrijkste.

Autoriteit opbouwen

Ook ‘autoriteit opbouwen’ op je domeinnaam is belangrijk. Dit betekent vooral dat jouw website als waardevol aangeduid wordt. Bijvoorbeeld omdat er vanaf andere sites naar jouw website wordt gelinkt. Hoe meer betrouwbare links van buitenaf, hoe beter. Google waardeert dit met een hogere positie in de zoekresultaten. Linkbuilding is een manier om meer kwalitatieve linkjes te realiseren. Onze specialisten weten precies hoe dit werkt.

Uitstekende techniek

Een trage website, 404 errors, lastig navigeren, dat wil je jouw bezoekers niet aandoen natuurlijk. Maar wordt ook door Google flink afgestraft. Want techniek en SEO gaan hand in hand. Onder andere de laadtijd, gebruiks- en mobielvriendelijkheid van je website vindt Google belangrijk. De techniek van je website moet dus tip-top in orde zijn. Samen met Modern Minds zorgen we dat jouw website technisch volledig voldoet aan alle SEO-vereisten.

SEO strategie

Met zoekmachine optimalisatie zorg je voor een groeiend aantal bezoekers; organisch, zoals we dat zeggen. Dit zijn bezoekers die via zoekmachines, zonder betaalde advertenties, op jouw website terecht komen. Een zoekwoordenonderzoek is een belangrijk startpunt voor een effectieve SEO strategie. Hiermee bepalen we op welke zoektermen (veel) gezocht wordt, die voor jouw organisatie relevant zijn. Termen waarbij je naar voren wil komen dus, als mensen ze intikken in zoekmachines. Samen kijken we welke posities haalbaar zijn. En hoe we de content gerealiseerd krijgen.

Slim werken met SEMrush

Voor de beste SEO gebruiken we SEMRush. Niet alleen geeft deze tool aan met welke woorden jouw website (of die van een concurrent) scoort op Google, het geeft ook meer informatie over het zoekvolume en de concurrentie per woord. Hierdoor ontdekken we precies voor welke zoekwoorden je website goed te optimaliseren is.


Maar SEMrush biedt meer. Zo is per webpagina goed te onderzoeken hoe deze te optimaliseren is, onder andere door een check op de lengte en leesbaarheid van een tekst. Ook geeft de tool voor technische SEO verbeterpunten door. Een waardevolle informatiebron dus voor de juiste stappen in SEO.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Je SEO uitbesteden is een slimme keuze. Want SEO is een voortdurend proces. Niet iets dat binnen een week klaar is dus, maar waar je continu aan werkt. Daar is een langere adem voor nodig. En tijd. Maar dan heb je ook wat. Een goede positie in de zoekresultaten en een stabiele online zichtbaarheid, die jou continu nieuw verkeer op je website oplevert. Bovendien beloont Google het, wanneer je blijft werken aan je SEO.

Onze SEO-specialisten en developers helpen je graag. Bij de technische SEO specificaties, bij het realiseren van meer externe linkjes en bij het regelmatig creëren en updaten van relevante content. Google vindt dit leuk, let maar op!

Succesvolle samenwerkingen

Vorige
Volgende

Je SEO uitbesteden

Wil je weten hoe jouw site ervoor staat, ten opzichte van je concurrenten? En met concrete actiepunten de vindbaarheid van jouw website of webshop te verbeteren in Google, Microsoft Bing en alle andere zoekmachines? Maak een vrijblijvende afspraak.

Bezoek ons

Contactgegevens

Neem contact op