Influencer marketing

Samenwerken met invloedrijke personen: influencers

Heb je moeite om je doelgroep (effectief) te bereiken? Of wil je simpelweg sneller een groot bereik realiseren? Dan is de samenwerking met influencers een slim idee. Door samen te werken met mensen die een grote invloed hebben op jouw doelgroep, ben je in staat om (makkelijker) met je doelgroep te communiceren.

Bij Wind Mee zoeken we interessante samenwerkingen voor je, waarmee we vooraf vastgestelde doelstellingen realiseren. We gaan hierbij altijd voor echte matches tussen jouw merk en de influencer. Omdat je hier uiteindelijk het meest mee bereikt.

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing betekent dat nauwkeurig geselecteerde personen tegen betaling jouw diensten of producten promoten bij hun volgers op social media. Ze delen vooral hun eigen verhalen, waarin jouw producten of diensten voorkomen. Hoewel ze er altijd bij vermelden dat het om een samenwerking gaat, komt het bij volgers niet over als pure reclame. Omdat een influencer zowel authentieke content als aanbevelingen deelt, en je doelgroep geneigd is de influencer te vertrouwen. Mensen zijn daardoor automatisch meer geïnteresseerd in wat gepromoot wordt. Of ze raken erdoor geïnspireerd. Veel meer dan jij als bedrijf zelf zou kunnen doen. De kans op aankopen groeit.

Influencer marketing strategie

Als influencer marketing agency hebben we bij Wind Mee partnerships met verschillende influencers. Ook werken we samen met influencer-bureaus. En zetten we opdrachten uit op LinkPizza, een content- en influencerplatform voor Instagram. Hierdoor heb jij veel keuze in influencers voor je marketing. Voordat we een selectie aan influencers aan je voorstellen, hebben we nagedacht over een slimme strategie waarmee we je doelstellingen bereiken. We geven je advies, maar uiteraard ben jij degene die bepaalt met wie je samenwerkt.

Campagnes opzetten

Wanneer is een influencer marketing interessant? Dat kan zijn omdat ze een groot bereik hebben, dus veel volgers op social media. Maar dat hoeft niet. Minder bereik, maar precies in een specifieke niche voor jouw specifieke doelgroep is ook vaak interessant. Het gaat om het bereiken van je doelgroep, op een effectievere manier dan wanneer je als organisatie zelf content, producten of diensten deelt.

Kosten influencer marketing

De kosten voor influencer marketing hangen vaak af van het aantal volgers dat een influencer heeft en wat hun gemiddelde engagement ratio is. Oftewel hoeveel betrokkenheid er bij de doelgroep, een campagne of post is.

Soms wordt er ook samengewerkt volgens een zogenoemde barterdeal. In ruil voor jouw product, geeft de influencer hier zijn of haar mening over. Je betaalt dus niet in geld maar in producten, en krijgt er publicatie voor terug.

Influencers zijn in te delen in verschillende niveaus, gebaseerd op het aantal volgers dat ze hebben:

Influencer marketing voordelen

Influencer marketing agency inzetten?

Werk je met Wind Mee als influencer marketing agency, dan ontzorgen we je volledig. Ons contentteam weet precies welke influencer waarvoor inzetbaar is, welke afspraken er gemaakt moeten worden en hoe je een effectieve influencer marketing campagne opzet.

Uiteraard houden we jou continu op de hoogte. Want hoe leuk is het om te zien hoe influencers met jouw merk bezig zijn? En nog leuker: zien welk resultaat dit oplevert! Benieuwd wat influencer marketing voor jouw merk kan doen? Maak een vrijblijvende afspraak.

Bezoek ons

Contactgegevens

Neem contact op