Welk social media platform voor jouw doelgroep?

Geschreven door: 

Mick Leonhardt

Datum publicatie: 

27 mei 2022

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit online campagnes. Voor iedere doelgroep is er wel een kanaal om deze te bereiken. Dit zorgt alleen wel voor de volgende vraag: “welke social media platformen moet ik inzetten?”. Onze social advertising specialist geeft advies! 

Welke social media kanalen zijn er?

Om daar goed antwoord op te geven is het eerst belangrijk om te weten uit welke social media kanalen je kan kiezen. Voor het gemak leggen we de focus op de populairste kanalen:

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok
  • Snapchat
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

Facebook

Allereerst Facebook. Dit kanaal staat centraal in bijna iedere social media strategie. Logisch ook als we kijken naar de hoeveelheid mensen die Facebook gebruikt. Dit zijn in Nederland in 2022 (tot nu toe) maar liefst 10,3 miljoen gebruikers. Door de grootte van dit kanaal wordt het voor zowel zakelijke als privé doeleinden gebruikt en is er voor iedereen wel een plek. Hierdoor is Facebook het ideale kanaal om jouw doelgroep mee te bereiken!

Instagram

Net als bij Facebook, is op Instagram een plek voor iedere doelgroep. Wat wel opvalt is dat het grootste deel van de gebruikers van Instagram bestaat uit tieners en jongvolwassenen (tot 30). Toch is het goed om te weten dat Instagram niet alleen een plek is voor privé! We zien namelijk dat dit kanaal ook actief wordt gebruikt door de zakelijke doelgroep.

Youtube

Met YouTube blijven we ook nog even in het thema dat er voor elke doelgroep een plek is. Wel zien we dat dit kanaal het meest wordt gebruikt door personen tussen de 15 en 35 jaar oud. Bij YouTube staan entertainment en educatie centraal en daarom bereik je de doelgroep hier het beste als jouw content hierop aansluit.

Tiktok

TikTok is het nieuwste kanaal en is momenteel het hardst groeiende social media kanaal. Zo is het aantal gebruikers in 1 jaar met 1,3 miljoen gebruikers gestegen naar maar liefst 3 miljoen in totaal. Als jouw doelgroep bestaat uit jongeren (tussen de 6 en 25), dan mag dit kanaal echt niet ontbreken!

Twitter

Twitter is een enorm actief platform waar er altijd wel iets gebeurt of iets is om te volgen. Hier zien we over het algemeen dus ook de doelgroep van volwassenen (55+) terug. Omdat het zo’n actief platform is, staan doelgroepen met interesse in nieuws en politiek hier grotendeels centraal.

Pinterest

Op Pinterest draait alles om inspiratie. De doelgroep die we hier het meest zien zijn jongvolwassen vrouwen (25+). Om deze reden zal content zoals DIY, recepten en interieur het altijd goed doen op Pinterest!

Snapchat

Snapchat is één van de meest effectieve kanalen om jongeren (tussen de 13 en 25) te bereiken. Met een hoop bewegende beelden is het belangrijk om hier goed uit te springen en je bericht in een paar seconden over te brengen.

Linkedin

LinkedIn is het kanaal voor de werkende mens. Als het voor jou belangrijk is dat jouw bedrijf gezien wordt in een B2B omgeving, dan is LinkedIn the place to be!

Social media campagnes uitbesteden

Bij Wind Mee Online Marketing hebben we jarenlange ervaring met het opzetten, draaien en optimaliseren van social campagnes voor het beste resultaat. Onze mediaplanners adviseren je graag over de inzet van social media advertising die aansluit bij jouw doelgroep! Ben je benieuwd welk platform het beste bij jouw doelgroep past? Neem dan contact met ons op! 

Blogs

Vorige
Volgende

Bezoek ons

Contactgegevens

Neem contact op