Professionele SEO scan laten uitvoeren door specialisten

Geschreven door: 

Janice Zhang

Datum publicatie: 

8 april 2022

Wil jij de online zichtbaarheid van je website verbeteren? Om erachter te komen hoe goed je website is geoptimaliseerd voor zoekmachines kun je een SEO scan laten uitvoeren. Een SEO scan geeft inzicht in de organische prestaties van je site.

Gratis online SEO scan

Online worden er veel gratis zoekmachine optimalisatie (SEO) scans aangeboden, maar deze zijn vaak wel gelimiteerd. Daarnaast geven ze vooral inzicht in de technische SEO van de site. Denk hierbij aan te lange URL’s, missende meta titles en descriptions en de prestaties op mobiel. Alhoewel dit natuurlijke waardevolle informatie is, draait het bij SEO om meer dan alleen het technische aspect.

Waarom SEO inzetten?

Door middel van SEO kun je de vindbaarheid van je site in zoekmachines verbeteren. Een geoptimaliseerde website zorgt voor een stabiele stroom aan kwalitatieve traffic. Een groot voordeel is dat de resultaten zich, in tegenstelling tot adverteren, langdurig voorzetten. Het houdt dus op langere termijn effect. Een bezoeker die via de organische resultaten op jouw website komt, kost je geen geld. Dit in tegenstelling tot een bezoeker die je via Google Ads, Bing Ads of een social campagne binnenhaalt. Echter kost de implementatie doorgaans veel tijd en wordt daarom gezien als een langetermijninvestering.

SEO scans bij Wind Mee online marketing

Onze scans geven een gedetailleerd inzicht in de prestaties van je site op de drie onderdelen van SEO: content, autoriteit en techniek. Het versterken van dit fundament zorgt voor een groei in zichtbaarheid op relevante termen.

Content

Content is één van de belangrijkste onderdelen. Door je content te optimaliseren voor de bezoeker en de zoekmachine kun je hoge posities behalen. Hierbij wordt o.a. gekeken naar het aandeel aan non-branded zoekverkeer (zoekopdrachten zonder merknaam). Aanvullend geven we antwoord op vragen zoals ‘met hoeveel zoekwoorden rankt de website in de top 100 en de top 10?’ en ‘op welke zoekopdrachten?’

Autoriteit

De autoriteit draagt bij aan de zichtbaarheid. Om de autoriteit te verhogen is het belangrijk om meer kwalitatieve backlinks en referring domains te verkrijgen. Hoe meer kwalitatieve backlinks, hoe belangrijker de site wordt beschouwd. De scan bekijkt de domain authority, backlinks en referring domains die jouw site heeft.

Techniek

Zoekmachines geven de voorkeur aan sites die duidelijk gestructureerd en gebruiksvriendelijk zijn. Door middel van onze technische SEO scan geven we aan welke onderdelen verbeterd kunnen worden. De site health geeft de technische optimalisatie score aan. Dit is een score die aangeeft hoe goed de site voldoet aan de kwaliteitsrichtlijnen. Een score van 80% geeft aan dat deze goed is geoptimaliseerd. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Het oplossen van de issues heeft een positief effect op de zoekmachine posities van je pagina’s.

 

Aanvullend voeren we concurrentieanalyse uit en kijken we naar de huidige prestaties van de pagina’s en de bijbehorende zoekwoordposities. We analyseren de organische prestaties van de grootste opgegeven concurrenten. Op deze manier zie je in één oogopslag hoe jouw site presteert ten opzichte van de concurrenten op het gebied van content, autoriteit en techniek.

SEO zelf doen of uitbesteden?

Het SEO optimaliseren van je website vereist kennis en ervaring. Toch ken jij als geen ander jouw producten of diensten en doelgroep. Onze specialisten denken graag met je mee om een effectieve SEO-strategie op te zetten voor jouw merk. Door samen te werken kunnen we nog meer resultaat behalen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor passend advies!

Blogs

Vorige
Volgende

Bezoek ons

Contactgegevens

Neem contact op