Channable: efficiëntie binnen e-commerce

Geschreven door: 

Joeri Blok

Datum publicatie: 

3 juni 2024

Channable, een baken van efficiëntie binnen e-commerce, biedt innovatieve softwareoplossingen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Maar wat is het precies en wat kun je met Channable? We duiken in de kern van Channable, de verwerkingsmechanismen en de voordelen die het meebrengt voor jouw e-commerce strategie.

Wat is Channable?

Channable is een e-commerce platform dat bedrijven ondersteunt bij het beheer van productfeeds, het automatiseren van online advertenties en de integratie met vele Marketplaces en advertentiekanalen. Het platform is ontwikkeld om productgegevensbeheer te vereenvoudigen. Dit helpt bedrijven om hun zichtbaarheid en verkoop te verhogen.

Hoe werkt Channable?

Channable begint met het importeren van productgegevens vanuit jouw webshop of andere bronnen. Dit kan eenvoudig worden uitgevoerd via een CSV-bestand, XML-feed of een directe koppeling met platforms zoals WooCommerce, Magento of Shopify. Eenmaal geïmporteerd, biedt Channable een ruim aanbod aan tools om deze gegevens te optimaliseren.

Gegevensoptimalisatie

Channable stelt je in staat om productinformatie te verrijken en af te stemmen op de eisen van verschillende verkoopkanalen. Dit houdt in dat je titels, beschrijvingen, prijzen en andere elementen kunt bewerken om te voldoen aan de specificaties van bijvoorbeeld Google Shopping of Bol.

Automatisering met regels

De regels van Channable stellen je in staat om geautomatiseerde bewerkingen op je productfeeds uit te voeren. Je kunt regels instellen om gegevens te filteren, transformeren of te verrijken op basis van specifieke criteria. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je gegevens altijd up-to-date en relevant blijven.

Integratie met verkoopkanalen

Channable ondersteunt integraties met een groot aanbod aan marktplaatsen en advertentiekanalen, zoals Bol, eBay, Facebook en nog veel meer. Marktplaatsen zijn B2C of B2B e-commerce platforms waar jij jouw producten als externe verkoper aan kunt bieden.  De mogelijkheden van marktplaatsen zijn eindeloos. Hierdoor kun je jouw producten eenvoudig distribueren naar meerdere kanalen, vanuit één centrale locatie. Efficiënt!

Verkoop op marketplaces

Channable maakt het mogelijk om jouw producten via marketplaces te verkopen. Dit gebeurt via een koppeling tussen jouw webshop en de marktplaats. We maken onderscheid tussen het tonen van producten en adverteren. Voor het tonen van producten geldt dat je de buy box moet winnen: de winnaar wordt als verkoper geplaatst tussen de producten van een marketplace. Onze specialisten nemen dit voor je uit handen. 

Naast het tonen van producten kun je adverteren op een marketplace. Jouw producten worden dan uitgelicht als gesponsord en zo kom je hoger in de resultaten op de marketplace.

Campagnebeheer

Naast productfeeds biedt Channable ook tools voor het creëren en beheren van advertentiecampagnes. Je kunt bijvoorbeeld campagnes opzetten voor Google Ads, Facebook Ads en andere platforms, en deze direct vanuit Channable beheren. Dit verhoogt de efficiëntie van jouw campagnebeheer.

Voordelen van Channable

Het gebruik van Channable biedt diverse voordelen. Wij sommen ze voor je op:

 • Tijdbesparing
  Door automatisering en centralisatie van gegevensbeheer, bespaar je kostbare tijd.
 • Verbeterde gegevenskwaliteit
  Door geautomatiseerde regels toe te passen, zorg je ervoor dat je productinformatie altijd accuraat en up-to-date is.
 • Grotere zichtbaarheid
  Door je producten op meerdere platforms te plaatsen, vergroot je je bereik en potentiële verkoopkansen.
 • Gemakkelijk schaalbaar
  Of je nu een klein bedrijf bent of een grote onderneming, Channable groeit mee met jouw behoeften.

Channable inzetten met Wind Mee

Wind Mee online marketing is partner van Channable. Wij nemen de volledige inrichting en optimalisatie van Channable voor je uit handen, met als doel om al jouw advertentiekanalen te optimaliseren. Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Blogs

Bezoek ons

Contactgegevens

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan